10 krajev, za katere ne bi nikoli rekli, da so v Rusiji

Ljubljana, 25.02.2014 | Zanimivosti iz ruskega sveta
main-news-img

Poiskali smo kraje, za  katere bi rekli, da na prvi pogled spominjajo na švicarske vasice, italijanska mesta, avstralske plaže itd.  – in vse to v Rusiji.

 

 

 

 

 

1. NEMŠKA VASICA?

Mestece Zelenogradsk se nahaja v ruski enklavi Kaliningrad. Ustanovljeno je bilo leta 1255, v njem je prebivalo veliko nemških kolonistov. Danes tu prebivajo Rusi, Nemci, Grki, Armenci in Poljaki.

 

2. ISTANBUL? SAN FRANCISCO?

Čeprav je Vladivostok daleč od Istanbula, ima prav tako pristanišče Zlati rog. Leta 2012 pa so zgradili most, ki spominja na most v San Franciscu in ga velikokrat primerjajo z njim.

 

3. KITAJSKI KAMNITI GOZD?

Ne, to so Stebri reke Lene. Unikatne kamene skulpture so se začele oblikovati 540-560 milijonov let nazaj, občudujemo jih lahko med vožnjo po reki Leni v Sibiriji.

 

4. TIBET?

Ta samostan se nahaja 100 km od jezera Bajkal. Imenuje se Ivolginski Dastan, zgrajen pa je bil leta 1945. Predstavlja rezidenco voditelja budistov v Rusiji

 

5. ŠVICA?

Skoraj, le 6.500 km vzhodneje. V južni Sibiriji se nahajajo Altajske gore. Edino urbanistično območje je Gorno-Altaysk s 60.000 prebivalci. Dih jemajoče Altajske gore še vedno ostajajo najbolj nedostopno mesto v Rusiji.

 

6. LONG BAY? NOVA ZELANDIJA?

Ne, to je Avačinski zaliv, ki se nahaja na polotoku Kamčatka. Z dolžino 24 km je drugi največji zaliv na svetu. Iz zaliva so vidni trije vulkani, pred prihodom v zaliv pa se nahajajo »Trije bratje« - kamnita skulptura treh skal, ki se dvigajo iz morja.

 

7. ITALIJA?

St. Peterburg velikokrat imenujejo Severne Benetke. Tu imajo Rusi svoje največje pristanišče in okno v Evropo. Peterburg je tudi turistična prestolnica Rusije, še posebej poznana po številnih mostovih, čudovitih zgradbah in belih nočeh.

 

8. VELIKONOČNI OTOK?

Kamene skulpture so značilne za otoke Indijskega in Pacifiškega oceana in ne za subatrktične planote globoko v tajgi. Velikanski kamni na fotografiji pa se nahajajo na planoti Severnega Urala. Kamene skulpture so naraven pojav, veter pa jih je skozi tisočletja preoblikoval. Sedem skulptur meri v višino 30-40 metrov.

 

9. GORA FUJI?

Na prvi pogled je skoraj enak kot vulkan Fuji, a to je ruski vulkan Kronotski, ki se nahaja na polotoku Kamčatka. Nacionalni park Kronotski  je eden izmed najstarejših naravnih rezervatov v Rusiji.

 

10. AVSTRALIJA?

Nemogoče je zamenjati mesto Melbourne z Vladivostokom, obalo Japonskega morja pa lahko z lahkoto zamenjamo za avstralsko obalo, še posebej na ruskem otoku Moneron. Tukaj najdemo veliko naravnih rezervatov. Obalo pa pogosto imenujejo tudi ruski skok v Azijo.

 

 

Vir besedilo in foto: http://travel.rbth.ru/travel/2013/20/21/10_places_you_would_never_believe_were_in_russia