MEDNARODNI NEPREMIČNINSKI SEJEM

Ljubljana, 22.11.2013 | Blogi
main-news-img

25. in 26. oktobra  smo se udeležili Mednarodnega  sejma nepremičnin (St. Petersburg International Property Show), ki je  potekal v St. Peterburgu. Na sejmu so imeli tuji nepremičninski agenti priložnost, da se srečajo s potencialnimi kupci in investitorji iz takšnega mesta kot je Peterburg, drugo največje mesto v Rusiji in tretje v Evropi.

Sejem je uspešno potekal že peto leto. Vsako leto zabeležijo več obiskovalcev. Med leti 2009 in 2013 se je obiskanost sejma povečala za 15%. Pri Rusih je vedno večji interes po nakupu nepremičnin v tujini. Pomemben podatek za letošnjo jesen je napoved recesije s strani ruske vlade, kar posledično pomeni povečanje povpraševanja po nepremičninah v tujini. Za razliko od Evropejcev, je za Ruse značilno, da so v kriznih časih veliko bolj pripravljeni vlagati v tuje nepremičnine.

V času sejma so potekali tudi seminarji in predavanja za obiskovalce, kjer so specialisti razlagali najpomembnejša aktualna vprašanja na temo nepremičnin v tujini. Sejem so oglaševali v vseh glavnih revijah in časopisih, pa tudi preko televizijskih postaj ter na uradni spletni strani: http://www.spb.propertyshow.ru

Veliko Rusov si želi živeti v tujini, a le malokdo izmed njih ve za Slovenijo, za njene lepote, gore, morje in termalne vrelce. Na sejmu smo bili edino slovensko podjetje, ki je predstavljalo slovenske nepremičnine.  Na ruskem trgu vidimo veliko priložnost, da predstavimo Slovenijo kot deželo, ki veliko ponuja in tako še povečamo sodelovanje z Rusijo. Zavedati pa se moramo, da je ruski trg zelo specifičen in če želimo uspeti , moramo tudi veliko vložiti v to. Pomembno je znanje ruskega jezika, priprava materialov v ruskem jeziku in nudenje hitrih informacij o nepremičninah, navezovanje in ohranjanje stikov z ruskimi kupci. Naš cilj za prihodnost je vsekakor še večje razvijanje in delo na tem področju.

Spodaj si lahko pogledate video posnetke nepremičninskega sejma v St. Peterburgu.

http://www.youtube.com/watch?v=u3z2IPXfl1w&list=UU2VgCKXa5FfnIMCDPdt9KcQ

http://www.youtube.com/watch?v=XLTbTbgw7KU#t=10