Obisk delegacije iz Vladimirske pokrajine in srečanje Slovensko-ruskega poslovnega sveta

Ljubljana, 22.01.2014 | Blogi
main-news-img

Po dolgem času se Vam spet oglašamo na blogu.

18.12.2013 je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Veleposlanišvom Ruske federacije v Sloveniji in Slovensko-ruskim poslovnim svetom organizirala poslovno srečanje. Na obisk je prišla delegacija iz Vladimirske pokrajine v Rusiji.

Dogodka smo se udeležili tudi mi. Gostje iz Vladimirja so nam predstavili svoje gospodarstvo. Namen obiska je bilo krepitev gospodarskega sodelovanje med Slovenijo in Rusijo.

Vladimirsko pokrajino je predstavila tamkajšnja guvernerka ga. Svetlana Orlova. Predstavila je turizem, kmetijstvo in področje industrije. Izkušnje slovenskega podjetja s poslovanjem v Vladimirski pokrajini pa je predstavil Jure Zupin, generalni direktor JuteksRu d. o. o.. V Vladimirski pokrajini je poleg njihovega podjetja prisotno tudi slovensko podjetje Trimo iz Trebnjega.

 

 

Udeleženci smo razpravljali o priložnostih za gospodarsko sodelovanje Slovenije in Vladimirske pokrajine na področju turizma, malega podjetništva, kmetijsko-predelovalnega sektorja in inovativne industrije.

Rusija je zelo pomembna trgovinska partnerica Slovenije. Slovensko ministrstvo je že podpisalo dogovore o sodelovanju z Moskovsko pokrajino, Leningrajsko pokrajino, Samaro, Uljanovskom, Altajem in Moskvo. V prihodnosti pa načrtujejo še nekaj takšnih srečanj.