Povabilno pismo in vizum za potovanje v Rusijo

Ljubljana, 26.04.2016 | Prispevki
main-news-img

Kmalu bodo tu poletni meseci, med katerimi se v tujino odpravlja največ ljudi. Preden se odpravite na potovanje v Rusijo, pa naj bo to poslovne ali zasebne narave, je potrebno nekaj časa nameniti tudi urejanju potrebne dokumentacije. Državljani Republike Slovenije za vstop v Rusko Federacijo potrebujejo vizum, za pridobitev katerega med drugim potrebujete tudi vabilno oziroma garantno pismo.

            Za potovanje v Rusko Federacijo je mogoče pridobiti različne vrste vizumov – od vrste vizuma je odvisna tudi oblika garantnega pisma, ki ga potrebujete za njegovo pridobitev. V podjetju Ruski Svet zagotavljamo garantna pisma za turistične vizume za enkraten ali dvakraten vstop v Rusko Federacijo. Pisma med drugim vsebujejo potrdilo, da so vse storitve, vključno z namestitvijo v hotelu, že plačane, kar je pogoj za pridobitev vizuma.

            Poleg garantnih pisem za turistične vizume zagotavljamo tudi garantna pisma za poslovne vizume, katerih veljavnost je 12 mesecev. Več informacij in cenik vseh garantnih pisem si lahko ogledate na naši spletni strani: http://www.ruskisvet.si/poslovne-storitve/b2b. Obe vrsti garantnih pisem vam v času delovnega tedna priskrbimo v roku 24 ur.

            Če v Rusijo še niste potovali, je za vas primerno le povabilno pismo za turistično vizo z enkratnim vstopom. V primeru, da ste v Rusiji v zadnjih petih letih že bili, so za vas primerne tudi ostale vrste povabilnih pisem.

            Po prejemu povabilnega oziroma garantnega pisma je potrebno izpolniti vlogo na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Ruske Federacije (https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1). Natisnjeno vlogo je skupaj z garantnim pismom in ostalo zahtevano dokumentacijo potrebno prinesti na vizumski center, ki se nahaja v Ljubljani: http://vhs-slovenia.com/index.php?id=index&lang=si#logo.

            Ne pozabite, da je za potovanje v Rusijo potrebno vsaj osnovno znanje ruskega jezika. Ruski Svet vam bo z veseljem priskočil na pomoč tudi pri tem, saj ponujamo tečaje ruščine na različnih stopnjah in v različnih oblikah. Najprimernejšo zase lahko izberete na naši spletni strani: http://www.ruskisvet.si/tecaji-ruscine/cenik